KDM-studerende vinder igen specialepris

KDM-studerende vinder igen specialepris

Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm fra kommunikation og digitale medier på AAU i København løb med førstepladsen, da Kommunikationsforum kårede Danmarks bedste kommunikationsspeciale. - De demonstrerer en imponerede indsigt, lød det fra juryen.

Last modified: 06.07.2017

For tredje år i træk var det studerende fra kommunikation og digitale medier på AAU, der løb med prisen for Danmarks bedste kommunikationsspeciale i Kommunikationsforums (Kforum) årlige, landsdækkende konkurrence. 77 specialer var i år med i kapløbet, men i sidste ende var det Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm fra kommunikation og digitale medier på  AAU i København, der kunne træde op på podiet i Kforums lokaler og modtage førstepladsen og en check på 10.000 kr.

- Det er en stor anerkendelse, og vi er glade for, at vi ikke er de eneste i verden, der synes, at vores sprognørdede speciale er et godt og vigtigt stykke arbejde, siger de to prisvindere.

Flygtninge omtales som et naturfænomen

I det aktuelle speciale, der har titlen ”NGO i en brydningstid”, ser Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm nærmere på den danske flygtningedebat og har i den forbindelse lavet en omfattende analyse af den aktuelle flygtningediskurs og sammenlignet den med diskursen i lignende flygtningesituationer i 1945 og 1992.

- Vi har fundet frem til, at flygtninge bliver omtalt som naturfænomener - som bølger og strømme, der kommer væltende og oversvømmer. Fremstillingen skaber en forståelse af flygtningene som noget overvældende – noget, man skal værne sig mod, og gør det vanskeligt at skabe en relation til de mennesker, det handler om. Det er ikke nødvendigvis noget, vi lægger mærke til i hverdagen, men problemet kan være, at i stedet for at ty til medmenneskelige handlinger bygger vi værn og dæmninger eller "sætter en prop i", som statsminister Lars Løkke Rasmussen udtrykte det i forbindelse med indførelsen af den midlertidige grænsekontrol, forklarer Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm.

Ud over flygtningedebat var det emner lige fra.terror til konfirmationstaler og modebloggere, kandidatstuderende på landets kommunikationsuddannelser i 2016 beskæftigede sig med. Juryen var dog ikke i tvivl om, at Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm viste et særligt engagement. I deres begrundelse for at kåre de to til vindere, lød det: ”De (Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm, red.) demonstrerer en imponerende indsigt, selvom de har givet sig i kast med svært tilgængelige teorier. Deres speciale er på mange måder eksemplarisk.”

Lone Lindstrøm (forrest tv) og Katrine Ytzen Hermansen sammen med juryen ved dette års fest for de kommunikationsstuderende på landets videregående uddannelser.

Fakta:

- Kforum har uddelt specialeprisen siden 2012
- Katrine Ytzen Hermansen og Lone Lindstrøm har læst kommunikation og digitale medier på AAU København
- Deres vejleder var postdoc Mette Marie Roslyng
- Læs specialet ”NGO i en brydningstid"